Špacírka po račanských pivnicách 2017 – program

Každý účastník, ktorý bude držiteľom vínneho pasu (vstupenka, pohár a náramok), bude mať možnosť navštíviť pivnice miestnych vinárov a ochutnať vína výlučne z hrozna, ktoré bolo dopestované na račianskych svahoch. Do prvého ročníka tejto akcie sa podarilo zaradiť 17 miestnych pivníc, v ktorých bude ponúkať víno 20 vybraných vinárov v okruhu 3,5 km, čo umožňuje aj neturistom ochutnávať vína výlučne z račianskeho terroiru. To znamená, že všetky vína ponúkané v tento deň sú vyrobené z hrozna, ktoré bolo dopestované na jedinečnom podloží račianskych vinohradov.

Pre zdatnejších je vhodná i prechádzka po miestnych vinohradoch, ktoré sú vzdialené od trasy len niekoľko metrov. Zísť mimo trasu a pozrieť sa do račianskych vinohradov sa vrelo odporúča.
Svoje pivnice otvoria títo vinári: Karol Švec, Jozef Štibrány, Dušan Žitný, Augustín Zacharda, spoločnosť Villa Víno Rača, Eduard Brychta, Ľuboš Žitný, Pavol Chvostek, Karol Križanovič, Róbert Witkovský, Rudolf Rakyta, Lukáš Hulanský, František Krajčirovič a Miloš Máťuš. K akcii sa pripájajú aj ostatní vinári, ktorí budú hosťovať v priestoroch, ktoré tiež nemajú ďaleko od vinohradníckej histórie
Rače – Michal Kollár (Račianska vinotéka), Ľubica a Pavel Lednár, Ivan Holík a Juraj Vladár (Obecná pivnica).

Sprievodné akcie podujatia

  • Otvorenie Račianskej izby, kde sa návštevníci môžu zoznámiť s históriou Rače;
  • Večer v čase 19:00 – 24:00 hod. bude v Červenej lisovni pri NKD záverečná veselica s hudobnou produkciou, platenou ochutnávkou račianskych vín a gastronómie (o catering sa postará záhradná reštaurácia Šinweg).

Vinárska veselica bude prístupná aj pre otvorenú spoločnosť, tzn. že nielen držitelia vínnych pasov budú môcť pokračovať v spoznávaní kvality račianskeho vína, ale aj milovníci vína, ktorí si nestihli zabezpečiť vstupenky na Špacírku po račanských pivnicách. Všetko vyvrcholí tombolou, v ktorej bude každý vínny pas zlosovateľný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.